Production Manager

Job

Production Manager

Locatie Amsterdam

Werkweek 36-40 uur

Opleiding HBO

Sluitingsdatum 10 mei 2020

Functiegebied Productie

Vacature nr. 3302

Bij Sanquin Plasma Products BV (SPP) maken we geneesmiddelen uit bloedplasma. We halen de werkzame stoffen uit plasma in verschillende stappen, waaronder het fractioneren: een unieke bewerkingstap binnen de plasma industrie.

Bij de unit Manufacturing zoeken wij voor de afdeling Fractioneren Plasma (FPL) een nieuwe collega in de functie van Production Manager.

Wat je gaat doen

Als Production Manager van de afdeling FPL zorg je voor het realiseren van de operationele doelstellingen op het gebied van veiligheid, compliance, output, kosten en de ontwikkeling van de mensen binnen je team.

Je stuurt een team aan van ca. 40 (sr.) Operators, Teamleiders en Quality Engineers. Je bent het niet te missen boegbeeld van de afdeling en je bent verantwoordelijk voor de rol van ‘head of production’ zoals beschreven in de GMP richtlijnen.

Je draagt een cultuur uit van continu verbeteren, zodat er met steeds minder afwijkingen en steeds efficiënter gewerkt kan worden. Je steunt je team hierin, en door een goede samenwerking met de andere productieafdelingen en met QA, QC en Technical Support zorg je voor optimale operationele afstemming.

Waarom je dat wil doen

De afdeling FPL staat voor een indrukwekkende taak: waar we nu nog beschikken over overcapaciteit, zullen de komende jaren in het teken staan van (driedubbele) groei. De ontwikkeling van de capaciteit van FPL is voor een aanzienlijk deel bepalend voor de middellange termijn strategie van SPP.

Dit betekent veranderingen, zoals bijvoorbeeld de introductie van continudienst. En het betekent verbetering, zoals projecten gericht op FDA ready maken of op het gebied van lean en leadership.

Als manager met ervaring in change management ben je duidelijk en geef je de richting aan. Jij bent degene die deze positie aan kan, als je niet terugdeinst voor een uitdaging waarbij vele ogen gericht zijn op jou.

Waar je gaat werken

SPP is een van de weinige end-to-end farmaceutische bedrijven in Nederland. Ons productieproces doorloopt alle stappen vanaf grondstof tot en met afgevuld eindproduct. Het productieproces voldoet aan de hoogste eisen zoals vastgelegd in de GMP. De kwaliteit en de veiligheid worden met regelmaat gecontroleerd door Nederlandse en internationale instanties.

SPP is sterk gepositioneerd in een gespecialiseerde markt. Onze hoofdlocatie bevindt zich in Amsterdam, we zijn een middelgroot farmaceutisch bedrijf met ca. 700 fte.

De unit Manufacturing is verdeeld in de afdelingen Drug Substance en Drug Products, elk op hun beurt weer onderverdeeld in 3 productieafdelingen.

De afdeling FPL is een van de productieafdelingen binnen Drug Substance. De activiteiten van de afdeling richten zich op precipitatie en filtreren van het plasma.

Bij FPL werken ca. 40 operators, quality engineers en teamleiders met elkaar samen.

Als Production Manager ben je verantwoordelijk voor het afdelingsbeleid en lever je een belangrijke bijdrage aan het unitbeleid van Drug Substance. Je rapporteert aan de VP Manufacturing Drug Substance.

Jouw profiel

 • academische opleiding op het vakgebied chemie, farmacie, biologie of procestechnologie;
 • meerdere jaren leidinggevende ervaring;
 • jarenlange ervaring met de productie/ontwikkeling van geneesmiddelen;
 • een gedegen kennis van cGMP (EU en USA) en een sterk kwaliteitsbewustzijn;
 • gedegen kennis van lean/opex concepten en ervaring met de implementatie van een lean/opex cultuur;
 • kennis van verandermanagement;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • een standvastige persoonlijkheid met goede communicatieve eigenschappen.

Ons aanbod

 • salaris en arbeidsvoorwaarden volgens cao Sanquin, deze functie is ingeschaald in FWG70 (maximaal € 7000,- bruto per maand);
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag;
 • een fulltime dienstverband van 40 uur per week, 36 uur is ook een optie;
 • flexibele werktijden en thuiswerken in overleg;
 • persoonlijk opleidingsbudget;
 • tegemoetkoming in de reiskosten vanaf de eerste kilometer;
 • goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en eigen parkeergelegenheid;
 • pensioenplan bij PFZW met een werkgeversbijdrage van 50%.

Meer info

Als je meer wilt weten over deze vacature, neem dan contact op met Jessica Khamis, corporate recruiter SPP via 06 – 233 68 502. Herken je jezelf in het profiel en wil jij deze baan? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie via de 'solliciteer' button op deze pagina. We streven ernaar om je binnen een week een reactie terug te geven.

Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Sanquin aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde CV's (in welke vorm dan ook) door bemiddelingsbureaus aan enige medewerker van Sanquin zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van de corporate recruiter, worden gezien als eigendom van Sanquin waarvoor op geen enkele wijze een vergoeding verschuldigd is.

Location

Amsterdam

Company

Sanquin

Publication date

16.04.2020

Publication end date

15.06.2020

Vacature delen via:

Jumpstart your career

Join BioBusiness Summer School to jumpstart your career in Life Sciences by gaining knowledge of business aspects such as product development, IPR, finance and business models. The next edition of the summer school will be organised online from 22-26 June 2020.

Why participate

The BioBusiness Summer School is a programme tailored to bridge the gap. By immersing yourself in the business aspects of Life Sciences during this programme, you will learn the basic knowledge of BioBusiness, gain insight in the world of Life Sciences companies, meet leading business leaders and increase your international network.

Employers meet talent

Is your organisation interested in early-career talents in Life Sciences? BioBusiness Summer School can get you in touch with business oriented PhDs, postdocs or Master students. More info can be found here.