Adviseur

Oost NL zoekt een

Adviseur ‘new businesses’

met kennis in de foodsector

(32 tot 40 uur)

voor onze business unit Internationalisering.

een ondernemende netwerker met gedegen ervaring met en kennis van het werkveld ‘food’ en enige kennis van het werkveld ‘life sciences’

Binnen het werkveld food ben jij in de provincies Gelderland en Overijssel primair verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe bedrijven naar Oost-Nederland. Daarnaast adviseer je bestaande bedrijven binnen Oost-Nederland over uitbreidingen. Kansen in het aanpalende werkveld van ‘life sciences’ pak je ook aan. Je werkt hierbij intensief samen met bedrijven, kennisinstellingen, brancheorganisaties, overheden in de regio; met de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en uiteraard met je collega’s van Oost NL.

Je onderneemt de volgende activiteiten:

• ontwikkelen en uitvoeren van een operationele acquisitiestrategie voor de sector food (en life sciences);
  • voeren van gesprekken met bedrijven in de regio met als doel leads te genereren voor de vestiging van nieuwe bedrijven en de uitbreiding van bestaande bedrijven;
  • gericht bezoeken van buitenlandse bedrijven, beurzen en NFIA kantoren om leads te genereren en te ontwikkelen;
  • opvolgen van leads voor de vestiging van nieuwe bedrijven en de uitbreiding van bestaande bedrijven;
  • het organiseren van kennismakingsbezoeken van buitenlandse bedrijven in Oost-Nederland;
  • effectieve samenwerking en uitwisseling tot stand brengen met regionale organisaties op het gebied van food (en life sciences) en bedrijfscontactfunctionarissen in de gemeenten om bedrijven te laten landen.

• drie tot vijf jaar relevante werkervaring op het vlak van internationalisering/acquisitie binnen het bedrijfsleven;
  • kennis van en ervaring met de innovatieve food en lifescience sector;
  • bewezen commerciële vaardigheden;
  • een relevant netwerk;
  • hbo- of wo-werk- en denkniveau;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • gevoel voor bestuurlijke- en politieke verhoudingen, besluitvormingsprocessen, netwerksamenwerking, verbindend en innovatief ondernemerschap;
  • een onafhankelijke opstelling, enthousiasme, aantoonbaar goede netwerker, zelfstandigheid, resultaatgericht en een aanpakkersmentaliteit;
  • flexibiliteit en de bereidheid om (af en toe) te reizen.

Als persoon ben je:

• organisatiesensitief, oplossings- en doelgericht, omgevingsbewust, daadkrachtig en beslisvaardig;
  • maatschappelijk betrokken en in staat maatschappelijk en economisch belang tegen elkaar af te wegen;
  • bewust van onze rol als ontwikkelingsmaatschappij tussen overheden en private partijen.

Looptijd functie: Jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren
Standplaats: Apeldoorn
Werkgebied: Gelderland
Salaris: Het salaris voor deze functie ligt bij een fulltime aanstelling tussen de € 4.500,- en de € 5.800,- bruto per maand.

Oost NL is dé ontwikkelingsmaatschappij voor de provincies Gelderland en Overijssel (Oost-Nederland). Wij zijn een publieke onderneming, hebben geen commercieel belang en nemen een onafhankelijke positie in tussen overheden, kennisinstellingen en ondernemers.

Oost NL helpt ondernemers in Gelderland en Overijssel te innoveren, investeren en internationaliseren. Ons doel is groei van de regionale economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel. We doen dit o.a. door samenwerken en kennisdelen tussen ondernemers te stimuleren, innovatieprojecten te begeleiden, (buitenlandse) bedrijven aan te trekken, campussen en open innovatiecentra te ontwikkelen en risicodragend te investeren in kansrijke en innovatieve ondernemingen. Oost NL telt drie business units (Capital, Business Developement en International) met ieder een aantal sectorteams.

Neem dan gerust contact op met Bernold Kemperink, teammanager Internationalisering 06 – 2887 6089

Reageren?
We nodigen je van harte uit om voor 2 januari 2018 te reageren. Je kunt je CV en motivatiebrief hier / op onze site uploaden.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Apeldoorn

Oost NL

27.01.2019

Join BioBusiness Summer School to jumpstart your career in Life Sciences by gaining knowledge of business aspects such as product development, IPR, finance and business models. The next edition of the summer school will be organised from 24-28 June 2019 in Amsterdam, the Netherlands.