(Junior) Funding Advisor - Life Sciences, Biotechnology en Medical Technology

Job (Junior) Funding Advisor - Life Sciences, Biotechnology en Medical Technology

Catalyze is een snelgroeiend en ambitieus consultancy bedrijf gespecialiseerd in het ophalen van financiering voor de biotechnologie en life sciences industrie. Catalyze opereert binnen een sterk Europees netwerk en biedt ondersteuning aan ondernemers en onderzoekers bij het aanvragen van nationale en internationale (EU) subsidies (zoals HORIZON2020), overheid gegarandeerde leningen (Innovatiekrediet, BMKB) en fiscale stimuleringsregelingen (WBSO). Daarnaast levert Catalyze diensten op gebied van business cases, het schrijven van ondernemingsplannen, projectmanagement en administratieve diensten. Catalyze levert diensten aan verscheidende type organisaties zoals het Midden Klein Bedrijf (MKB), grote bedrijven (multinationals), universiteiten en onderzoeksorganisaties. Catalyze onderscheidt zich door creativiteit en ondernemerschap. Catalyze is internationaal actief met klanten in meer dan 20 landen.

Per direct zoekt Catalyze een:


(Junior) Funding Advisor


Wat ga je doen
Als Funding Advisor breng je gepersonaliseerde en strategische funding adviezen uit aan onze klanten in Life Sciences, Biotechnology en Medical Technology alsook aan je collegae. Jouw advies past perfect bij de financieringsbehoefte van de klanten, hun R&D activiteiten, hun bestaande samenwerkingen en hun lange termijn doelen. De Funding Advisor voert inhoudelijke gespreken met klanten om de volgende zaken in kaart te brengen: status van de actuele en toekomstige R&D projecten, lopende en geplande aanvragen voor externe financiering en samenwerkingen. Op basis van deze informatie ga je op zoek naar de best passende financiering, maak je strategische keuzes binnen alle mogelijke financieringsopties en die presenteer je aan de klant. Hiertoe onderhoud je ook contacten met relevante subsidieverstrekkers.

Je houdt een goed overzicht en je weet de ins- en outs van alle financieringsmogelijkheden, zoals subsidies, leningen en venture capital op nationaal en internationaal niveau. Om aan deze informatie te komen ben je in staat om snel de cruciale informatie uit verschillende bronnen (websites, webinars, beleidsdocumenten, presentaties) te halen. Je bent ook vaak in contact met subsidieverstrekkers, waarmee je een werkrelatie opbouwt.

Type klanten
Je komt in aanraking met uiteenlopende klanten in de life-science sector, biotechnologie en farmaceutische ontwikkeling, zowel nationaal en internationaal. Catalyze heeft een breed Europees netwerk:

 • Private partijen: innovatieve start-ups, MKB bedrijven en multinationals
 • Publieke instellingen, waaronder universiteiten, medische centra en onderzoeksinstellingen

Company profile

Catalyze is een consultancy bedrijf gespecialiseerd in de biotechnologie en life science industrie. Het bedrijf biedt dienstverlening op het gebied van subsidies en financiering, aanvragen van overheidsgegarandeerde kredieten, schrijven van ondernemingsplannen en uitvoeren van project management en administratieve diensten. Catalyze levert diensten aan verscheidende type organisaties zoals het Midden Klein Bedrijf (MKB), grote bedrijven (multinationals), universiteiten en onderzoeksorganisaties. Catalyze onderscheidt zich door creativiteit en ondernemerschap waardoor de tijd die de klant normaliter spendeert aan de subsidie aanvraag wordt geminimaliseerd.

Profile (Junior) Funding Advisor - Life Sciences, Biotechnology en Medical Technology

Kwalificaties
De meest ideale kandidaat voor deze functie:

 • heeft een biomedische achtergrond met een relevante masters afstudeerrichting
 • heeft ervaring in life sciences en biotechnologie en affiniteit met ICT
 • is creatief en kan snel schakkelen tussen onderwerpen
 • heeft uitstekende Engelse vaardigheden (schrijven en spreken)
 • heeft uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden
 • kan zelfstandig werken en is niet bang om verantwoordelijkheden te nemen
 • heeft een accurate en precieze werkwijze
 • is een echte “team player” en toont humor en creativiteit
 • heeft gevoel voor situaties en verhoudingen.


Kortom, een uitdagende functie voor een enthousiast, ondernemend type dat werkzaam wil zijn in een professionele, kennisintensieve organisatie waarin inzet, flexibiliteit, instelling, kwaliteiten en teamwork bepalend zijn.

Over Catalyze
Catalyze wordt onder anderen gekenmerkt door het motto “door ondernemers voor ondernemers”. Het bedrijf heeft een eigentijdse en flexibele werkwijze waarbij op ondernemende wijze wordt meegedacht in de projecten en wensen van onze klant. Catalyze hecht sterke waarde aan echte “team players” die tegelijkertijd niet bang zijn om initiatief en creativiteit te tonen, en de werkomgeving kenmerkt zich door een open cultuur, waar voldoende ruimte is voor "fun" en persoonlijke ontwikkeling.

Wat kun je verwachten van Catalyze

 • Een professionele en dynamische organisatie die ruimte biedt voor zelfstandigheid en ondernemerschap.
 • Een brede organisatie die ruimte biedt voor ontwikkeling en groei.
 • Een jong en enthousiast team.
 • Een concurrerend salaris met goede arbeidsvoorwaarden.
 • Uitzicht op vast dienstverband.

Contact

Solliciteren?
Heb jij interesse in deze functie? Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de functie van (Junior) Funding Advisor - Life Sciences, Biotechnology en Medical Technology neem je contact op met Ellen Isarin (HR) op nummer 020-7234400. Website: Meer informatie >>>


Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie >>

Location

Amsterdam-Duivendrecht

Company

Catalyze

Publication date

02.07.2017

Publication end date

31.08.2017

Vacature delen via:

Jumpstart your career

Join BioBusiness Summer School to jumpstart your career in Life Sciences by gaining knowledge of business aspects such as product development, IPR, finance and business models. We are looking back on a successful edition of 2017.

Why participate

The BioBusiness Summer School is a programme tailored to bridge the gap. By immersing yourself in the business aspects of Life Sciences during this programme, you will learn the basic knowledge of BioBusiness, gain insight in the world of Life Sciences companies, meet leading business leaders and increase your international network.

Employers meet talent

Is your organisation interested in early-career talents in Life Sciences? BioBusiness Summer School can get you in touch with business oriented PhDs, postdocs or Master students. More info can be found here.